Avgifter är svåra att jämföra med enkla siffror

Eftersom kreditkortsföretagen omprövar säljaravgiftssatsen för första gången på tre år jämförs avgiftssatserna för större enkla betaltjänster som Naver Pay och Kakao Pay med kortföretag och uppmärksammas återigen.

Även om enkla betaltjänster tillämpar relativt höga provisioner och implementerar uppskjutna betaltjänster, är uppfattningen att Specialized Credit Finance Business Act endast gäller kreditkortsföretag och kan leda till omvänd diskriminering.

Som svar motsätter den enkla betalningsbranschen att det finns en skillnad från kortavgiftsstrukturen, eftersom den inkluderar avgifter för betalningsbyråer och systemanvändningsavgifter, och att det är mot rättvisa att behöva underkastas samma regler som kortföretag med kreditlicenser. .

Enligt lagstiftarens kontor analyserades det att om nettomäklingsavgiften för större enkla betalningar sänks till kontrollkortets nivå kan små och medelstora handlare sänka franchiseavgiften med 446 miljarder vann per år.

Dessutom, om avgiften för förbetalt elektroniskt betalningsmedel på 3,7% sänks till cirka 1,7%, vilket är nivån på kontoöverföringsavgifterna för elektroniska finansiella företag, förväntas det att små och medelstora handlare kommer att kunna spara ytterligare 764 miljarder vann per år.

När du använder Naver Shoppings elektroniska betalning, varierar handelsavgifterna från 2,2% till 3,7% inklusive kreditkortsavgifter på 0,8% till 2,3%, och nettomäklingsprovisioner från handlare exklusive detta är cirka 1,4% till 2,2%. Avgiften för förbetald elektronisk betalning som används för ackumulering av poäng är 3,7%.

Rep. Kim Han-jeong sa, “För att skydda små handlare är det nödvändigt att hitta ett sätt att ställa köpteknikavgiften för big tech etc. på en lämplig nivå.” “Big tech utför faktiskt en funktion som liknar en kontrollera kortet, så det är en check kort. · det är nödvändigt att hitta en politisk riktning för att ställa in avgiften på samma nivå som kontoövergångssumman.”

En tjänsteman från kortet branschen sa också: ”Techfin företag som Naver och Kakao 휴대폰정보이용료 har redan uppnått stordriftsfördelar än någon annan plattform i Korea när det gäller antalet leverantörer på plattformen. Kommer”, sade han

Den enkla betalningsbranschen räknar med att 70-80% av den enkla betalningsavgiften inkluderar kortföretagsavgifter, så den faktiska marginalen för den enkla betalningstjänsten är inte stor och det är svårt att helt enkelt jämföra antalet som visas i avgiftssatsen.

När du betalar online genom att länka ett kreditkort till en enkel betaltjänst sätts 70-80% av avgiften som kreditkortsavgift och tas emot av kreditkortsföretaget.

När det gäller Pay tillhandahålls också olika lösningar som betalningsbyråtjänster, orderformulär, försäljningshantering, leveransspårning, försäljningsdataanalys, medlemshantering, granskning, poängackumulation, drift av kundcenter etc. butik. är bland annat

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다